Fiecare nuntă este o poveste. Fiecare are propria desfăşurare, un anumit stil, anumite tradiţii specifice. La fiecare nuntă trăirile celor ce participă sunt diferite. De la nunţi emoţionante în familie, cu lacrimi multe de fericire, cu dulcile mângâieri ale părinţilor şi bunicilor, cu căldura oamenilor apropiaţi de cuplul ce trăieşte din plin ziua visurilor lor, la nunţile pline de distracţie între prieteni, cu râsete zgomotoase, agitaţie şi multă nebunie tinerească. Fiecare om trăieşte într-un mod diferit emoţiile şi agitaţia unei zile atât de importante.

Rolul nostru, ca fotograf de nuntă, este de a transmite prin imaginile noastre, atmosfera nunţii, fără a o modifica, fără a schimba nimic din ce a fost. Doar să povestim nunta prin imaginile noastre. Să ne integrăm în familiile participante, să ne bucurăm alături de miri, să simţim alături de ei. Nu este suficient doar să stăm cu aparatul în mână, trebuie să trăim alături de miri, pentru a putea transmite mai departe farmecul acelei zile.

Fotograful de nuntă este un povestitor. Nu ne folosim de stilouri şi de foi, nu ţinem discursuri în care folosim cuvinte bine alese pentru a duce ascultătorii în lumea imaginaţiei, dar noi rupem o fărâmă din timp pe care o aducem la viaţă de fiecare dată când cineva priveşte fotografiile noastre.

Tot ce se întâmplă în domeniul nostru este o provocare. De fiecare dată totul este diferit. Oricât de mult te-ai pregăti de acasă, oricâte planuri ai avea, niciodată nu ştii la ce să te aştepţi, ce situaţii vei întâmpina.

Din ce particip la mai multe nunţi, din ce îmi dau seama că îmi place mai mult să povestesc despre miri. Îmi place foarte mult să cunosc oameni, să îi urmăresc, să mă apropii de ei şi să povestesc prin imagini o zi din viaţa lor. Poate cea mai importantă zi.

Pentru a putea fi un bun fotograf de nuntă, este esenţial să fii pasionat de acest tip de fotografie şi de poveştile oamenilor. Fără aceste lucruri este imposibil să rămâi mereu concentrat, mereu pregătit să tragi cadru după cadru prin care să povesteşti despre oamenii care te aleg.