Nunta tradiţională

Unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa noastră este nunta. Prin acest eveniment se marchează trecerea de la “burlăcie” la viaţa de familie. Se deschide un nou drum. Unul cu mai multe responsabilităţi, dar care uneşte oamenii într-un sens mult mai profund, nu doar la nivel de documente.

Nunta este un eveniment vesel, plin de emoţie, în care familia şi prietenii se strâng din toate colţurile lumii pentru a le fi alături mirilor şi a sărbători împreună. Rar sunt văzute atât de multe sentimente strânse într-un timp atât de scurt cum sunt în ziua nunţii. Mireasa îşi trăieşte propriul vis, se îmbracă în rochia pe care mereu şi-o dorea, este personajul principal al zilei şi tot timpul în centrul atenţiei. Mirele îşi duce aleasa la altar, părinţii sunt încercaţi de tot felul de trăiri, de la lacrimi la râsete, rudele şi prietenii se bucură pentru proaspeţii căsătoriţi şi de faptul că se revăd cu cei apropiaţi.

Pentru miri această zi trebuie să fie perfectă, trebuie să fie fericiţi şi să păstreze cu drag amintirea acestei zile pentru tot restul vieţii.

Pentru a putea avea o zi a nunţii aşa cum visaţi, trebuie însă să fiţi atenţi la unele aspecte şi să origanizaţi cu atenţie toate etapele cu ceva timp înainte. Din păcate, mirii fac unele greşeli care nu le permite să se bucure de ziua lor, ba chiar se trezesc în încurcături, plânsete, lipsa anumitor lucruri „necesare”, întârzieri, agitaţie, certuri, părinţi care aleargă în toate părţile pentru că ceva le lipseşte sau pentru că a venit “nu ştiu cine” şi vrea “nu ştiu ce”.

Dragilor, în primul rând este nunta voastră şi voi trebuie să o organizaţi după bunul plac. Nu părinţii, nu “Mătuşa Tamara care se pricepe la orice”, nu babele de pe la colţuri, nu invitaţii veşnic  nemulţumiţi, nu prestatorii de servicii de orice fel. Voi trăiţi această zi la intensitate maximă şi voi trebuie să decideţi totul. Bineînţeles, este normal să vă consultaţi cu apropiaţii şi cu cei ce vă vor sta alături în această zi care va fi minunată. Interesul tuturor este comun. Voi să fiţi fericiţi. Cei care nu au acest interes nu au ce căuta în echipa voastră.

Pentru o bună desfăşurare a evenimentului, trebuie organizat totul până la cel mai mic detaliu şi cu mult timp înainte de nuntă. Trebuie ca voi să aveţi un plan bine stabilit şi o listă cu ceea ce vă doriţi. Trebuie să analizaţi fiecare etapă şi să stabiliţi modul şi timpul de desfăşurare ale acestora.

Foarte important, alegeţi să lucraţi cu profesionişti. Chiar dacă pare mai scump la prima vedere, la final vă veţi da seama că a fost mult mai ieftin şi financiar dar şi moral, emoţional să alegi pentru colaborare echipele care vi se potrivesc. Nu trebuie ca în ziua nunţii să vă faceţi griji că tortul nu ajunge la timp, că fotograful nu ajunge la timp, că formaţia nu va cânta aşa cum vă doriţi, că la restaurant nu sunt toate mesele aranjate. Un profesionist se va ocupa, alături de voi, de fiecare detaliu ce ţine de el, doar ca voi să fiţi fericiţi. Vor căuta singuri soluţii pentru eventualele probleme şi cu siguranţă voi nu veţi simţi nici o presiune din partea lor.

În al doile rând, calculaţi-vă foarte bine timpul pentru fiecare etapă şi aveţi grijă ca toţi cei implicaţi să cunoască planul nunţii şi să îl respecte. Aveţi în vedere deplasările, întârzierile de la machiaj, micile incidente ce pot apărea. Făcând un desfăşurător bine gândit şi respectându-l nu veţi avea surprize în ziua nunţii, iar cele care totuşi vor apărea, vor fi mici lucruri ce pot fi rezolvate fără probleme.

Foarte important! Nu lăsaţi pe alţii să vă conducă nunta sau să ia decizii în locul vostru. Cu siguranţă aveţi o mătuşă sau o vecină care se bagă şi se pricepe la orice şi va da indicaţii tuturor despre ce şi cum să facă. Aceste persoane agită pe toată lumea şi încurcă totul, ducând inclusiv la pierderea bunei dispoziţii a participanţilor le eveniment, inclusiv a prestatorilor de servicii.

În general părinţii sunt foarte încordaţi şi preocupaţi ca totul să fie bine, mai ales la pregătirile mirilor şi sunt absenţi de la lucrurile importante. În loc să îşi vadă fata cum se îmbracă în mireasă sau băiatul cum este bărbierit, ei aleargă să pună apă plată pe o masă probabil goală. Găsiţi o persoană de încredere care să facă aceste lucruri şi daţi-le o zi liberă părinţilor voştri, pentru a se bucura alături de voi de ziua aceasta.

Alegeţi cu grijă echipele de prestatori de servicii cu care doriţi să lucraţi, aveţi în vedere modul în care vă simţiţi în jurul lor, calitatea serviciilor, implicarea în eveniment, seriozitatea, stilul de lucru. Aceste aspecte sunt mult mai importante decât preţul.

Totul ţine de organizare şi de planul pe care voi îl faceţi.

Bucuraţi-vă de ziua nunţii voastre pentru că meritaţi!