Unul din obiceiurile ce se practică la nunţile din România, încă din străbuni, este furatul miresei. Poate că pare ceva interesant, ceva care va anima distracţia nunţii, este un lucru…WAW.

Dragilor, nu este deloc aşa. Furatul miresei rupe atmosfera nunţii, nu aduce nici un plus distracţiei şi cel mai important, este foarte periculos.

Nu de puţine ori am văzut mirii supăraţi pentru că au fost furate miresele, pentru că au întârziat cu revenirea, cei care au furat-o sunt puţin ameţiţi şi nu ştiu când să se oprească din negocieri, se pierde mult timp pentru a strânge “plata” pentru răscumpărare. În acest timp, în tabăra hoţilor nu se întâmplă mare lucru. Un drum cu maşina în căutarea unui local în care se poate bea 2 shot-uri şi asculta 5 minute muzică “nebună”. Şi…ce urmează? Acum toţi trebuie să se întoarcă. Şi cum o fac? Bineînţeles, cu maşinile din dotare. Ce mai contează câteva păhărele de alcool în plus… oricum şi înainte de plecarea de la restaurant se consumase băuturi. Adrenalina şi graba de a se întoarce la nuntă, îi fac să accelereze, să meargă cu viteză şi aici apare periculozitatea situaţiei. Din nefericire, se pot produce multe lucruri nedorite pe drumurile dintre cele două locaţii.

În general, în timp ce mireasa lipseşte de la nuntă, invitaţii sunt destul de…plictisiţi de atmosfera rămasă. Şi dacă ne gândim că acest lucru se întâmplă în apogeul petrecerii şi mai durează şi mai mult de o oră cu tot cu negocieri şi drumuri, gândiţi-vă dacă se merită să rupeţi atmosfera petrecerii pentru 5-10 minute de distracţie care nici nu este prea…distracţie :).

În afară de aceste aspecte deloc de neglijat, gândiţi-vă cât are de suferit ţinuta miresei. Alergatură, înghesuit în maşini, transportat în braţe…cred că totul iese cam şifonat. Nu mai zicem că rochia şi coafura pot suferi accidente ce nu mai pot fi reparate pentru restul petrecerii. Este destul de neplăcut ca jumătate din petrecerea de nuntă, rochia de mireasă să fie şifonată sau ruptă, coafura să nu reziste aşa cum plănuiaţi sau machiajul să se întindă.

 

Din punctul meu de vedere sunt destule argumente pentru a renunţa la furatul miresei.