Fotografia de eveniment are ceva aparte faţă de restul domeniilor. Aici totul se întâmplă cu o viteză ameţitoare, totul este pe alocuri haotic, lumea aleargă, se agită, uneori uită să îşi lase libere trăirile din ziua marelui eveniment. În ziua nunţii, ca fotograf, nu ai dreptul la încercări, la verificări, aici trebuie să simţi, să intuieşti, să fii de acolo, să faci parte din nuntă, din familie, să pui suflet în fiecare imagine pe care o faci, fiecare click să vină din inimă.

Ce este fotografia de eveniment? Sau ce ar trebui să reprezinte ea pentru noi, pentru miri, pentru oameni? Nu este despre tehnică, despre aparatura folosită sau despre câte blitzuri foloseşti. Este despre oameni. Despre amintiri. Despre emoţie. Despre copii şi părinţi, despre nepoţi şi bunici…

Fotografia ideală de eveniment este cea care, pentru minim doi oameni creează o emoţie atunci când o priveşte. Aceşti oameni sunt fotograful şi subiectul (mirele, mireasa, bunica, vecinul…). Este un lucru definitoriu ca şi pe fotograf să îl înduioşeze fotografiile pe care le-a făcut. Fără ca tu să fii mulţumit, să ai încredere şi să iubeşti fiecare fotografie făcută de tine, nu ai cum să transmiţi nimic mai departe.

Sunt mare fan al aparatelor şi accesoriilor foto, sunt conştient că au un rol extrem de important în fotografierea unui eveniment, sunt convins că trebuie să cunoaştem diverse reguli şi tehnici de fotografiat, dar în esenţă, tot ceea ce contează, ce rămâne viu peste timp, este sufletul fotografiei.

Nunta este una dintre cele mai importante zile pentru miri, mai ales pentru mirese, care se visează de mici îmbrăcate în rochia albă. Este importantă pentru părinţii lor care au avut puterea să conducă copiii până la acest prag de întemeiere a unei noi familii, este importantă pentru bunicii care au văzut în ochii lor nepoţii crescând şi nu odată le-a spus replica “Să mă ajute Dumnezeu să trăiesc să te văd mireasă-ginere”. Ziua evenimentului este una încărcată de emoţie, de râsete şi lacrimi, de prietenie şi speranţe, de noi începuturi şi de căldura sufletului care parcă este mai puternică decât oricând.

A fi fotograf de eveniment implică responsabilităţi foarte mari, munca şi inspiraţia din ziua evenimentului creează amintirile pentru cei implicaţi. Cândva, poate copiii mirilor se vor uita pe fotografiile create de noi şi vor simţi emoţia, îşi vor cunoaşte străbunicii sau vor intra în atmosfera vremurilor trecute de mult…