Poate că ar trebui ca acest articol să se numească FOTO +/- VIDEO. Un subiect destul de delicat în organizarea evenimentelor şi în rândul fotografilor şi videografilor de nuntă.

Întotdeauna a fost o problemă în alegerea tipului de pachete, atât din punctul de vedere al celor care le prestează, cât şi al mirilor, cei care beneficiază de aceste servicii.

Cum este mai bine? Să fie oferite serviciile foto şi video împreună sau separat?

Din punctul meu de vedere, avantajele constituirii de echipe este al clienţilor care pun accent pe preţul mic şi nu pe calitate (şi se ghidează pe principiul că plătind deodată două servicii vor primi o reducere) sau pentru cei care, probabil din comoditate sau din lipsă de timp nu vor să poarte discuţiile cu fotograful şi cu videograful separat. O altă variantă pentru care mirii ar putea alege un pachet foto video este acela că îi interesează decât unul dintre cele două servicii şi nu ţin cont de calitatea celuilalt. În acest caz ei se vor adresa prestatorului serviciului pe care ei îl consideră important şi de la serviciul celălalt nu ar trebui să aibă aşteptări prea mari.

Foto şi video sunt două servicii diferite şi în mod normal ele trebuiesc tratate separat. Sunt făcute de persoane diferite, cu viziuni diferite, cu stiluri şi percepţie a imaginii unui eveniment diferite, cu costuri diferite, cu nivel şi pregătire profesională diferite, cu pachete şi facilităţi diferite.

Ştiu că este mai comod să vedeţi câteva fotografii ale unui fotograf care vă plac, să îl contactaţi şi să îi cereţi o ofertă foto-video şi voi să scăpaţi de răspunderea de a vă alege şi partea video. Bineînţeles că se poate să contactaţi un videograf cu care să discutaţi despre evenimentul vostru. Dar, ce garanţie aveţi că celălalt serviciu va fi la nivelul pe care vi-l doriţi? Nimeni nu poate garanta că vă va plăcea ceva ce nu este făcut direct de el şi cu siguranţă nu aveţi cum să îl condamnaţi pe el dacă serviciul ce nu este făcut de el nu este la nivelul la care vă aşteptaţi. Sunt diverse motive pentru care un fotograf sau un videograf poate să prezinte un pachet format din cele doua servicii. Simte că se vnde mai bine pe pachet, este prieten cu celălalt prestator, nu doreşte să lucreze cu persoane străine, partenerul lui este începător sau nu are acelaşi nivel ca el şi poate obţine un preţ mai mare pentru el, sau cazul fericit în care consideră că amândouă serviciile sunt de un nivel ridicat şi le poate vinde împreună, dar în acest caz, preţurile sunt foarte mari, şi aici ma refer la peste 1000 de euro pachetul de bază.

 

De ce să alegeţi separat?

Simplu! În primul rând cunoaşteţi exact ceea ce vă poate oferi fiecare dintre ei. Puteţi discuta cu fiecare în parte şi astfel să aflaţi viziunea fiecăruia, puteţi primi sfaturi şi vă puteţi bucura de experienţa a două echipe diferite. Alegând separat cele două servicii, cunoscând oamenii care le prestează, cu siguranţă că veţi avea garanţia că materialele sunt aşa cum vi le doriţi.

Dacă veţi avea întâlniri separate, le veţi da ocazia atât fotografului cât şi videografului să vă cunoască, să înţeleagă ceea ce vă doriţi, să vă spună cum ar dori să decurgă ziua evenimentului pentru a avea rezultate cât mai bune.

Amintiţi-vă că materialele obţinute de către fotograf şi videograf sunt singurele amintiri pe care le puteţi păstra, cel puţin fizic, de la evenimentul vostru, aşa că alegeţi cu grijă pe cine doriţi alături. Nu vă aşteptaţi că preţurile vor fi mai mici dacă veţi lua un pachet format din cele două servicii. Cei care sunt profesionişti şi care îşi cunosc nivelul, nu stabilesc costurile în funcţie de aceşti factori.

Cu siguranţă se găseşte o variantă pentru toate gusturile. Rămâne doar ca voi să vă stabiliţi dorinţele şi să alegeţi ceea ce vi se potriveşte.

Noi suntem o echipă de fotografi şi prestăm doar servicii de fotografie. Pentru partea video ne rezumăm doar la a face recomandări.