O şedinţă foto înainte de nuntă aduce foarte multe lucruri bune, nu doar câteva fotografii care să marcheze un moment important din viaţa voastră.

Şedinţa foto poate fi de două feluri: şedinţă foto de logodnă ce are scopul de a marca momentul cererii în căsătorie sau şedinţa foto “save the date” făcută în scopul anunţării datei nunţii, marcării momentului când va avea loc nunta.

Aţi făcut logodna sau aţi stabilit data nunţii, pasul următor este sa începeţi organizarea marelui eveniment. Cu cât rezolvaţi lucrurile mai din timp, cu atât mai bine va fi pentru voi. Puteţi alege ceea ce vă doriţi, nu să culegeţi ce găsiţi.

Un rol foarte important în ziua nunţii îl au fotograful şi videograful. Pentru unii este important ca povestea lor să fie surprinsa în fotografii care să emoţioneze pe viitor, pentru alţii este foarte important să deţină un film al nunţii în stil cinematografic. În funcţie de ceea ce preţuiţi mai mult, ar trebui să contactaţi pentru colaborare fotograful sau cameramanul. Dacă vă plac fotografiile, contactaţi un fotograf care vă place. Dacă sunteţi pasionaţi de partea video, discutaţi cu videografii. Bineînţeles că se poate găsi şi echipe foto-video, dar nu aveţi nici o garanţie că ambele servicii vor fi la nivelul pe care vi-l doriţi. În general, în echipe una din părţi are o calitate mai mare decât cealaltă. Dacă se întâmplă să găsiţi în aceeaşi echipă ambele servicii de cea mai înaltă calitate, probabil preţul pentru un pachet este de 2000 + euro 🙂

Logodna sau save the date-ul pot fi marcate de o şedinţă foto sau de una video, în funcţie de ceea ce vă face mai fericiţi.

Eu îmi voi spune opinia despre beneficiile pe care le poate aduce o şedinţă foto.

Deci…aţi stabilit data nunţii sau cel puţin faptul că… într-o zi, vă veţi căsători. Primul pas a fost făcut…aveţi un inel pe deget :). Da…mă refer la mirese, pentru că ele îşi fac timp să citească informaţiile ce le ajută să îşi organizeze nunta mult visată. Pentru bărbaţi este suficient că au oferit inelul…de restul se ocupă viitoarea soţie.

Ce urmează acum? Să vă alegeţi fotograful. Poate că aveţi un prieten care este fotograf şi admiraţi munca lui (super…speraţi la un preţ mai bun ;)..), aveţi o recomandare, sau aveţi în lista de facebook un fotograf pe care îl urmăriţi şi vă place munca lui. Cu cât îl contactaţi mai devreme, cu atât aveţi şanse mai mari să fie disponibil. Cel mai important lucru este să vă placă munca lui şi bineînţeles, bugetul alocat pentru fotograf să corespundă cu pretenţiile financiare ale lui. Ca în orice domeniu, ce este de calitate are şi un cost ridicat.

Pe lângă aceste lucruri, pentru a avea o comunicare reuşită cu fotograful, pentru a vă învăţa cu el, cel mai bun lucru este să îl cunoaşteţi personal. Şi cum altfel este mai bine decât întâlnindu-vă la o şedinţă foto. Atunci îl veţi cunoaşte cu adevărat, vedeţi modul cum gândeşte, profesionalismul său, ideea despre fotografie care vi se potriveşte. Atunci vă puteţi da seama dacă felul lui de a fi, cumulat cu stilul lui fotografic, este ceea ce căutaţi.

Pe lângă asta, vă familiarizaţi cu posingul şi cu răbdarea necesară pentru a reuşi să duceţi până la capăt cu succes o zi plină cu fotografii. Veţi vedea care sunt poziţiile care vă avantajează, ce vă place să faceţi şi ce nu, care sunt limitele pe care nu le puteţi depăşi. Unele cupluri sunt mai dezinvolte, altele au anumite reţineri şi este bine ca toţi cei implicaţi să cunoască asta.

Fotograful dumneavoastră vă va cunoaşte, va şti ce trebuie să facă pentru a vă pune în valoare, va fi mai apropiat de voi în ziua nunţii.

Pe lângă asta, vă alegeţi cu nişte fotografii care marchează un moment foarte important din viaţa voastră!!!