Ziua nunţii este una foarte emoţionantă şi agitată pentru miri şi asta poate dăuna foarte mult modului în care se desfaşoară colaborarea cu fotograful. Sunt câteva lucruri care pot îmbunătăţi considerabil calitatea fotografiilor.

Câteva sfaturi pentru miri, prin ochii unui fotograf:

* În ziua nunţii trebuie să vă simţiţi confortabil, să fiţi odihniţi, hainele să nu vă jeneze şi sî încercaţi să fiţi cât se poate de relaxaţi.

* Nu uitaţi că vă casatoriţi pentru că vă iubiţi şi mai mult decât orice asta trebuie să arătaţi în ziua nunţii.

* Înainte de nuntă discutaţi cu fotograful toate dorinţele şi ideile pe care le aveţi. Astfel puteţi să gasiţi un numitor comun.

* Încercati să vă bucuraţi cât mai mult de această zi şi să vă distraţi.

* Faceţi un desfăşurător foarte exact al evenimentului, pe care să îl comunicaţi fotografului în timp util. Încercaţi să îl respectaţi cât se poate de mult. Să lăsaţi intervale mai mari de timp între evenimente pentru rezervă.

* Pentru şedinţa foto de acasă (pregătirile) încercaţi să stabiliţi o cameră unde veţi face fotografiile şi să o eliberaţi cât se poate de mult. Nimeni nu îţi doreşte ca fundal o camera aglomerată, fără spaţiu şi cu tot felul de obiecte care să apara în decor.

* Când fotograful îndreaptă obiectivul spre voi şi urmează a fotografia, încercaţi să nu vorbiţi, să nu vă mişcaţi şi să nu clipiţi prea des. Nu vă pierdeţi răbdarea când pregătirea unei fotografii durează mai mult, cu siguranţă cineva din grup nu s-a pregătit.

* După ce semnaţi certificatele la cununia civilă, ridicaţi privirea şi rămâneţi câteva momente pentru a fi făcute câteva fotografii. La fel procedaţi şi în celelalte momente importante.

* În biserică trebuie sa fiţi relaxaţi, cât se poate de zâmbitori, şi să încercaţi să nu vă uitaţi prea mult pe sus sau în spate.

* În şedinţa foto ies cele mai interesante fotografii din ziua nunţii, dar pentru asta trebuie bine planificată. Rezervaţi cel puţin o oră pentru această şedinţă şi încercaţi să nu fie prea întuneric afară când aceasta este programată. Aici trebuie sa fiţi cât mai degajaţi şi originali, vă ajută şi fotograful cu idei dar trebuie să vă bazaţi mai ales pe ideile şi stilul vostru.

* Dacă vă plac fotografiile artistice şi doriţi ceva deosebit, realizaţi o şedinţă după nuntă (TTD-LTD), într-o locaţie care vă atrage.

Acestea sunt o parte din lucrurile care vă vor face viaţa mai uşoară şi vor contribui la obţinerea de fotografii mai bune!

Comments